Bel onsTel: 0528-262189 »
ReserveerReserveren »

Omgeving

Omgeving

Rond 'De Spaarbankhoeve' kunt u prachtig wandelen en fietsen.

Het Spaarbankbos

De Spaarbankhoeve ligt midden in het Spaarbankbos. Naast een trimparcours,het oorlogsmonument en zandverstuiving aan de overkant van de Hoogeveense weg, vindt u zeer dichtbij de Spaarbankhoeve een mooi vennetje.

Hoogeveen

De kilometer lange Hoofdstraat is het hart van Hoogeveen. Diverse winkels, horecagelegenheden en markten vormen dé ingrediënten voor een bruisend stadscentrum. Niet voor niets is Hoogeveen in de periode 2011 tot 2013 uitverkozen tot beste binnenstad van Nederland! In de lengte van de Hoofdstraat ligt de zogenaamde Cascade. Dit is een waterkunstwerk dat herinnert aan het kanaal dat vlak na de Tweede Wereldoorlog is gedempt.

Boerenveensche Plassen

De boerenveensche plassen richting Pesse is een van de laatst overgebleven plassen in het veengebied Hoogeveen. Hier lopen koeien en schapen los te grazen. Eén verharde weg scheidt twee plassen van elkaar. Op sommige plekken kunnen de plassen drassig zijn. Houdt hier rekening mee. U kunt hier rustig wandelen.

Nationaal Park Dwingelerveld

Dit nationaal Park ligt op 5 minuten rijden van de Spaarbankhoeve en biedt een uitgestrekt veld met grazende koeien en mooie bossen. Ook een bezoek aan het Planetron in Dwingeloo en de daarbij behorende Telescoop is een aanrader. U kunt eventueel ook de schaapskooi en het bezoekerscentrum bezoeken. Deze bevinden zich in Ruinen, aan de rand van het Dwingelerveld.