Bel onsTel: 0528-262189 »
ReserveerReserveren »

Over de Spaarbankhoeve

Familie--poierrie

De geschiedenis van De Spaarbankhoeve gaat terug tot 1982. In dat jaar wordt De Spaarbankhoeve geëxploiteerd door de familie Poierrié. Na twee jaar exploitatie krijgen zij de mogelijkheid het theehuis, wat het in die tijd nog was, in 1984 van de gemeente te kopen. Een mooie kans die het ondernemersduo met beide handen aanpakt.

De geschiedenis

Zodra de handtekening is gezet, beginnen ook de verbouwingen. Een uitbreiding van de zaalaccommodatie tot 150 personen in 1984, een tweede verbouwing in 1986 waarbij een nieuwe hal en entree werd gerealiseerd en de zaalaccommodatie uitgebreid werd tot 200 personen. Een jaar later werden vier hotelkamers gerbouwd en voorzien van een eigen badkamer. In 1989 was het restaurant aan de beurt. Met deze verbouwing werd het aantal plaatsen in het restaurant verhoogd tot 80 personen. Het aanbod groeide en de grote zaal werd uitgebreid met een capaciteit tot 300 personen. Door het plaatsen van paneelwanden werd het ineens mogelijk meerdere groepen tegelijk van een accommodatie te voorzien. Een mooie zet die vroeg om uitbreiding van de keuken in 1999. In dat jaar werd ook de woning gebouwd, waar de familie nu nog steeds woonachtig is. De laatste verbouwingen hadden betrekking op de aanleg van een groot zonneterras, uitbreiding van de keuken en de realisatie van twee luxe hotelkamers.

Sterk in kwaliteit

De Spaarbankhoeve heeft een behoorlijk imposante geschiedenis en al die tijd heeft de familie Poierrié de gast een welkom gevoel gegeven. En nog steeds komen gasten graag terug voor een lunch, diner of het vieren van een jubileum. De unieke locatie, de gastvrijheid en de charmante uitstraling is kenmerkend voor De Spaarbankhoeve en maakt van deze accommodatie een begrip in Hoogeveen en omstreken. De Spaarbankhoeve is sterk in het leveren van kwaliteit en met de ervaring en passie van vriendelijke eigenaren absoluut het bezoeken waard.